Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Aktuális nyelvvizsga információk | Budapesti Metropolitan Egyetem

Aktuális nyelvvizsga információk

2023.07.03.

Kedves Hallgatónk!


Az alábbiakban fontos információkat találsz a nyelvvizsgamentesség által kiadható oklevelek folyamatáról és az ehhez kapcsolódó esetleges teendőkről.


A záróvizsga időpontjától függően a nyelvvizsgamentesség által oklevelet szerzett hallgatók esetében három csoportot különböztetünk meg, mely csoportokra más teendők vonatkoznak:


  1. 2022. augusztus 31. előtt záróvizsgát tett hallgatók,
  2. 2022. szeptember 1. és 2023. február 4. között záróvizsgát tett hallgatók, 
  3. 2023. február 5. után záróvizsgázó, illetve 2023/2024-es tanévben, vagy azután beiratkozó hallgatók.


Kérjük, hogy a rád vonatkozó információkat kövesd:


  1. 2022. augusztus 31. előtt sikeres záróvizsgázott hallgatóinkra vonatkozó információk:


Azon hallgatóink, akik 2022. augusztus 31-ig sikeres záróvizsgát tettek, nyelvvizsgamentességben részesülnek a törvényi szabályozások alapján és adategyeztetés után megkezdjük oklevelük (diplomájuk) kiállítását. 

A mentesség vonatkozik minden kimeneti nyelvvizsga-követelményre, függetlenül annak mennyiségétől, szintjétől, típusától. Nem vonatkozik a nyelvvizsgamentesség az egyéb nyelvi követelményekre (pl. belső nyelvi vizsga, vagy ha a nyelvvizsga tárgyi előfeltételként van meghatározva a mintatantervben).


Amennyiben jogosult vagy, és élni kívánsz a jogszabály adta lehetőséggel, úgy kérjük, az alábbi lépéseket kövesd:

Az oklevél kiállításhoz adategyeztetés szükséges, melyet a Neptun tanulmányi rendszerben szükséges megtenni.


Amennyiben elfelejtetted a Neptun rendszerhez használt belépési adataidat, úgy kérjük, a passadmin@metropolitan.hu e-mail címen keresztül igényelj hozzáférést munkatársainktól.  

Az elektronikus levélben kérjük, írd meg neved, születési dátumodat és édesanyád nevét a beazonosítás érdekében. 


Sikeres bejelentkezést követően, kérjük, töltsd ki a Neptun / Ügyintézés / Kérvények menüpontban található „Adategyeztetés oklevél (diploma) kiállításához” nevű kérvényt. 


Az adategyeztetés benyújtása elengedhetetlen része az oklevél helyes adatokkal történő kiállításának, így ez a lépés mindenki számára szükséges. 


Kérjük, beadás előtt kiemelt figyelemmel ellenőrizd, és szükség esetén módosítsd adataidat!


Az oklevél kiállításáról elektronikus levélben értesítünk majd Neptun rendszeren keresztül. Az értesítőt követően az okleveledet a Nagy Lajos király útja 1-9. szám alatti campus F100-as irodájában tudod átvenni, előzetes időpontfoglalással, nyitvatartási időben. 


  1. 2022. szeptember 1. és 2023. február 4. között záróvizsgát tett hallgatóinkra vonatkozó információk:


Tájékoztatunk, hogy azon hallgatóink, akik 2022. szeptember 1. és 2023. február 4. között sikeres záróvizsgát tettek, nyelvvizsgamentességben részesülnek egyetemünk döntésének megfelelően és a sikeres záróvizsgát követően megkezdtük okleveled (diplomád) kiállítását.

A mentesség vonatkozik minden kimeneti nyelvvizsga-követelményre, függetlenül annak mennyiségétől, szintjétől, típusától. Nem vonatkozik a nyelvvizsgamentesség az egyéb nyelvi követelményekre (pl. belső nyelvi vizsga, vagy ha a nyelvvizsga tárgyi előfeltételként van meghatározva a mintatantervben).


Az oklevél kiállításáról és átvételéről elektronikus levélben értesítettünk Neptun rendszeren keresztül. Az értesítőt követően az okleveled a Nagy Lajos király útja 1-9. szám alatti campusF100-as irodájában tudod átvenni, előzetes időpontfoglalással, nyitvatartási időben.


  1. 2023. február 5. után záróvizsgázó, illetve 2023/2024-es tanévben, vagy azután beiratkozó hallgatóinkra vonatkozó információk:


Egyetemünk jelenlegi hallgatói számára és 2023/24-es tanévben beiratkozó hallgatók esetében szabályzatunk alapján nem szükséges a nyelvvizsga megszerzése az oklevél kiadásához. 



Okleveledhez ezúton is gratulálunk!

Üdvözlettel: 

Hallgatói Információs Központ